top of page
IMG_8211_1024x683.JPG

Voor de ouders

Toch best spannend als je zoon of dochter zomaar een week van huis is! Waar staat YoY voor? Hoe zorgen wij voor een fantastische en veilige week voor jouw kind?

Al sinds 1999 organiseert YoY iedere zomer kampen voor kinderen, en sinds 2006 ook voor tieners. YoY Kampen is een interkerkelijke landelijke stichting en aangesloten bij de Evangelische Alliantie (Missie Nederland). YoY organiseert in de zomermaanden kampen voor kinderen van groep 3 tot tieners in de 3e klas van het voortgezet onderwijs. Iedereen in de YoY-organisatie is een vrijwilliger. We zijn een interkerkelijke organisatie waar elke stroming zich thuis voelt, het bestuur en de vrijwilligers komen dan ook uit diverse kerkelijke achtergronden.

 

De kampen zijn kleinschalig, per 4 kinderen en per 6 tieners is er één leiding. Een kamp duurt van maandagochtend tot zaterdagochtend. Elk kamp heeft een vaste structuur. De dag begint met zingen en een onderwerp rondom een Bijbels weekthema. Daar praten we in kleine groepjes verder over door. In de middag is er tijd voor ontspanning in de vorm van sport- of spelactiviteit en ‘s avonds een creatieve verwerking met soms nog een avond/nacht (bos)spel.

YoY draait helemaal op vrijwilligers; iedere leiding en kampouder heeft een VOG. Er is een vast bestuur, dat zich het hele jaar door inzet om alles gereed te maken voor de nieuwe kampen, en ook gaan er ieder jaar weer veel leiding mee die al meerdere kampen YoY-ervaring hebben. Met de kampouders spreken de coördinatoren van te voren, en dit zijn altijd mensen met de nodige kampervaring, en een sterk geloofsleven. Tijdens de week komen de coördinatoren kijken op de kamplocatie om de leiding te bemoedigen en de sfeer te proeven. Op die manier proberen we de kwaliteit op al onze kampen te waarborgen.
Daarnaast hebben we een vertrouwenspersoon, en zetten we ons in voor veilig jeugdwerk. Lees hierover en over ons bestuur meer op deze pagina.

Foto 22-07-2020 10 58 24.jpg
1.jpeg
18.jpeg
IMG-20220802-WA0010.jpg

Onze locaties proberen we altijd zo uit te kiezen dat we ze niet delen met andere kampen, en er geen openbare of drukke weg langs loopt. In de vrije tijd hebben de kinderen en tieners volop de ruimte om te spelen, maar dit wel in een duidelijk gebied. Zo proberen we een veilige omgeving te creëren voor jouw kind of tiener.

Naast dat wij ons daarvoor inspannen, wordt er tijdens en voor de week ook veel gebeden, door zowel de leiding, als ons gebedsteam. Bid jij ook met ons mee?

Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan vooral contact met ons op, via het formulier, de mail, of de telefoon! We denken graag met je mee om uw kind en de ouder met een gerust hart de week in te laten gaan.

bottom of page