Foto 24-07-2020 15 34 01.jpg

Een typische YoY dag

Als voorbeeld vind je hier een planning van een  kamp week van afgelopen  jaar.

S'ochtends worden we met een vrolijk muziekje wakker gemaakt door veel te wakkere leiding voor de vroege ochtend. Even snel aankleden, en dan naar buiten! Even lekker wakker worden met de ochtend gymnastiek, fanatiek sporten, een spelletje of een gek dansje. En dan even wachten op de corvee, voordat we kunnen ontbijten: Lekker aan de hagelslag met pindakaas!

Tja, je bed uitkomen is soms lastig...

Iedere ochtend hebben we een dienst, dit jaar ging het over de reizen van Paulus.  Eerst zingen we wat liedjes, en kijken we naar een toneelstuk, of een proefje, of een poppenspel. Vaak zijn er een paar bijbelverhalen die je niet zo vaak hoort, en wat bekende. Wel spannend dat Paulus zijn schip zo aan stukken brak! En bijzonder dat God dan van te voren Paulus al gerust gesteld had.

Na de dienst is het tijd voor bijbeltijd, in een klein groepje napraten over wat we gehoord hebben, en wat het nou eigenlijk betekent! 

Nu hebben we even vrije tijd tot de lunch, bij het kamphuis zit een groot bos, waar we een super vette hut hebben gebouwd! Die van  ons is in ieder geval mooier dan die van de meisjes. Andere kinderen gaan tafelen, voetballen, knutselen, er is genoeg te doen in ieder geval! Oej! Ik wordt geroepen, helemaal vergeten, ik heb corvee! Iedere maaltijd moet er even een groepje helpen klaarzetten en  afwassen. Gelukkig is het met z'n allen, en een muziekje, zo gepiept!

Na de lunch is er kampwinkel. Hier mogen we iedere dag voor een euro snoep kopen, zodat we de hele dag genoeg energie hebben om door te stuiteren! Vandaag koop ik ook een kaart voor papa en mama, even een kleine update over hoe het hier gaat!

Daarna is het tijd voor het middag programma! Iedere dag heeft de leiding weer wat nieuws verzonnen: Levend ganzenbord, waterspelletjes, een puzzelspeurtocht, maar vandaag hebben we workshops!  Iedere leidingheeft een workshop bedacht, we kunnen  tutten, blaaspijpen maken, met verf gooien, echt flauw dat we er maar 2 mogen kiezen!

Na nog wat verder aan onze hut te hebben gebouwd, is het tijd voor het avond eten, gisteren aten we de friet zo van tafel!! Terwijl de leiding had gezegd dat friet veel te ongezond was voor kamp. Aaaah bah! Vandaag is het nasi! Van de leiding moet ik toch wat proberen, ze zegt dat nasi op kamp heel anders smaakt dan thuis. Nouja, opzich was het ook wel lekker.

En dan is het tijd voor het avond programma; Op de dinsdag, donderdag en vrijdag kan je het bij YoY meestal wel weten. Dinsdag is het spaarproject, dan komt iemand vertellen waarom  ik al die auto's heb gewassen, en zamelen we  geld in voor een goed doel. Daarna is er vaak nog tijd voor een spannend bos spel. Op donderdag is het bonte avond! Ik heb mijn act al voorbereid hoor, dat wordt echt een knaller! En vrijdag is het zegen avond, dan krijg ik van mijn bijbeltijd leiding een kaart mee met een zegen voor als ik weer naar huis ga, en bespreken we nog eens wat we allemaal hebben geleerd in de week.

Maar! Vanavond hebben we tijd om uitgebreid levend stratego te spelen! Lekker door het bos rennen op zoek naar de vlag! Volgensmij zag ik daar net al wat wapperen.

En dan mogen we eindelijk naar bed! Wat een leuke drukke dag! Snel gaan slapen, morgen weer een volle dag, samen met al mijn nieuwe vriendjes!

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon

info@yoy.nl

Tel: 06 3735 2418

© 2019 YoYkampen

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon