top of page
20190806_143651.jpg

Leiding

Wat leuk dat je dit jaar overweegt mee te gaan als leiding! Misschien heb je het al eerder gedaan, of ben je helaas te oud om nog met het E kamp mee te gaan. Hieronder in ieder geval wat informatie over wat er van jou als leiding verwacht wordt, wat er allemaal bij komt kijken, en of het ook nog een beetje leuk is. Misschien is YoY wel helemaal nieuw voor je? Lees dan ook even de pagina's over het kinder- of tienerkamp om een beeld te krijgen van wat er allemaal gebeurd op zo'n kamp!

Voorbereiding?

Als leiding op een kinder- of tienerkamp ga je samen met je team aan de slag om de YoY week te vullen met allerlei leuke activiteiten. Vaak zit je in een team met een stuk of 6 andere leiding, en 2 kampouders die de boel in goede banen proberen te leiden. Op de startdag, ergens in mei, kom je voor het eerst samen en wordt verteld wat het thema is voor het komende jaar. Hier ga je ook vast aan de slag met een aantal van de verwerkingen bij het thema, zodat je dat voor de kampweek al een keer gezien hebt.

Tussen de startdag en de kampweek kom je vaak nog 1, soms 2 keer samen met je team om het programma helemaal door te spreken en alle taken te verdelen, en daarna zie je elkaar weer op het kamp; de zondag voordat de kinderen of tieners aankomen.
Voor een kampweek heb je vaak 1 of 2 middag- of avondspellen voorbereid. Daarnaast verdeel je ook de diensten onder de leiding, waarbij je als leiding de dienst mag leiden, en een bijbelverhaal of een eigen verhaal vertelt aan de kinderen of tieners. Dit kan variëren tot kort een bijbel verhaal vertellen voor de kinderen, of toch een redelijke preek voor de oudere tieners. Daarnaast moet er in de dienst natuurlijk ook muziek gemaakt worden, en vaak is er iets van een toneelstuk. Dit verdeel je met je team op zo'n manier dat ieders talenten goed benut worden, of zie het als een leerzame uitdaging!

16.jpeg
startdag-yoy.jpg

In de week zelf

Qua voorbereiding is het dus te overzien. In de week zelf leid je een bijbeltijdgroepje van ongeveer 4 of 5 kinderen of tieners. Samen duik je de diepte in na iedere dienst; wat vinden zij er nou van? Kunnen ze wat met het verhaal? Het is mooi om een week inhoudelijk met dat kleine groepje op te trekken. De laatste avond is de zegenavond, en mag je nog een persoonlijke zegen meegeven aan kinderen in jouw groepje; dit is altijd een mooi moment!

Tijdens de week moet er een hoop gebeuren, maar er is ook voldoende tijd voor ontspanning en gezelligheid.

67455107_2281563815232264_55077136792457

Als leiding mee op kamp is echt een fantastische ervaring. Het is een week hard werken, en wat slaap inleveren. Maar het is ook een week hard genieten van alle blije kinderen en tieners, van gekke watergevechten, en bosspellen, en van wat God in zo'n week allemaal doet. Je geeft de kampgangers een hele mooie ervaring, maar ook voor jou is het een hele mooi week en een geloofsboost!

20180725_144851.jpg
116877473_3140630595992244_4525107928160
IMG_3124.JPG

Tot slot nog even de volgende aandachtspunten:
In deze week ben jij een rolmodel voor de kinderen en de tieners. Ze stellen hele goede vragen over het geloof. Het is dus belangrijk hoe jij zelf in je geloof staat en dat je daarvan kan getuigen. Kan jij leiding geven aan een bijbeltijd groepje? Kan je een ochtend een bijbelverhaal vertellen, en dit, zeker voor de tieners, ook vertalen naar hun en jouw leven? 

Natuurlijk is het kamp ook een plek om dit te leren! Maar we verwachten wel dat jij je inzet om ook je geloof uit te delen!

Als je twijfelt of je dit ziet zitten, bel dan misschien eerst even met het nummer onder aan de pagina, of stuur een berichtje! We houden ook een startdag waarop je nog extra uitleg en toerusting krijgt. Noteer deze dus in je agenda!

Verder willen we graag weten wie jij bent, hiervoor vragen wij om een referentie, die we bellen. Denk even na wie iets over jou kan vertellen. In principe geen familie; maar misschien iemand van de kerk?

IMG-20220808-WA0004.jpg
bottom of page