top of page
Zoeken
  • YoY

YoY thema 2022: Kom tevoorschijn!

Dit roep je als iemand verstopt zit en je hem graag wilt vinden omdat je contact wil hebben met die persoon. Vandaar dat dit het thema is voor de YoY zomerkampen 2022. Iedereen is even waardevol en belangrijk om tevoorschijn te komen. Deze zomer gaan we op zoek naar ieder kind en tiener, om samen te ontdekken hoe mooi en speciaal ieder mens is.

Ook Jezus is op zoek naar jou en wil je graag tevoorschijn laten komen. Hij wil contact met je hebben omdat Hij zoveel van jou houdt. In de Bijbel lezen we hoe Jezus dit doet bij Petrus. Hij roept Petrus tevoorschijn als hij aan het vissen is en geeft hem een nieuwe naam en een nieuwe baan. Hij mag mensen het blijde evangelie van Gods koninkrijk gaan vertellen.


Petrus staat op en gaat Jezus volgen met heel zijn hart en stapt daarom ook vol geloof uit de boot om naar Jezus toe te lopen over het water. Gaat alles daarna vanzelf goed? Als hij naar de golven en de storm kijkt zakt hij het water in. Maar Jezus haalt hem weer tevoorschijn en samen lopen ze terug naar de boot.


Als Jezus gevangen genomen wordt raakt Petrus helemaal in de war en hij zegt zelfs drie keer dat hij Jezus niet kent. Als dan de haan kraait, wil hij zich het liefst verstoppen want wat vindt hij het erg dat hij dit heeft gedaan. Maar als Jezus na zijn opstanding weer aan Petrus verschijnt, roept hij hem weer tevoorschijn door die keer te vragen Petrus: Heb jij me echt lief? Jezus vergeeft zijn fout en Petrus mag nu de taak van Jezus gaan uitwerken.


Met hart en ziel zet hij zich in om andere mensen te vertellen over de grote liefde van Jezus voor ieder mens en zo roept hij heel veel mensen tevoorschijn en die vertellen het ook weer door en zo gaat het mooie werk van Jezus nog steeds door.


Ook deze zomer klinkt de oproep van Jezus: Kom te voorschijn, je bent keigaaf en steengoed en volg mij!


Heb jij je al aangemeld? Kijk snel welke kampen we dit jaar organiseren!


147 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page