top of page
Zoeken
  • YoY

Spaarproject 2023: Samen sparen voor braillebijbels!

Bijgewerkt op: 29 mei 2023


Blinde en slechtziende kinderen hebben het moeilijk. Hoe moet je een boek lezen of een les leren als je je ogen niet (goed) kunt gebruiken? Dat is natuurlijk een groot probleem!


Maar… voor mensen die blind zijn of slecht kunnen zien is er een speciaal schrift bedacht: braille. Dat is een speciale manier van schrijven door middel van bubbeltjes in het papier. Je kunt de letters lezen door met je vingertoppen de bubbeltjes te voelen! Door deze bijzondere leestekens aan te raken en te voelen, kun je weten wat er staat.


Maar er zijn ook landen waar dit niet zo is. Daar zijn bijvoorbeeld weinig hulpmiddelen zoals brailleboeken. En ook schamen mensen zich vaak als ze een handicap hebben. Dat is bijvoorbeeld zo op de Filippijnen, een land in Azië dat bestaat uit 7000 eilanden en waar 114 miljoen mensen wonen.


Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap maken Bijbels in onze eigen taal. Ze helpen ook andere Bijbelgenootschappen die werken in landen waar mensen weinig geld hebben om van te leven. Een van die projecten heeft alles met de Bijbel en braille te maken. We werken daarvoor samen met het Filipijns Bijbelgenootschap. Zij zorgen ervoor dat scholen met blinde kinderen braillebijbels krijgen. Deze Bijbels worden gebruikt om dat speciale brailleschrift te leren lezen. Maar natuurlijk leren de kinderen zo ook meteen over Gods liefde voor mensen.


Spaar jij deze zomer mee?

Alle delen van een braillebijbel

Een Bijbel in brailleschrift is veel groter en dikker dan een gewone Bijbel, omdat de tekst veel ruimte nodig heeft. Het zijn dus geen boeken die je gemakkelijk mee kunt nemen. Het zijn ook geen boeken die je bij een winkel voor een gewone prijs kunt kopen, want ze zijn heel erg duur om te maken. Een Bijbel bestaat uit 30 delen en één deel kost maar liefst 50 euro. Daarom is er veel steun nodig vanuit rijkere landen. Wil jij het Filipijns Bijbelgenootschap helpen om braillebijbels te kunnen geven aan blinde kinderen?


Lees meer over dit mooie project:


104 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page