top of page
Zoeken
  • YoY

Spaarproject 2022: Trckovi family


Ook dit jaar gaan we met YoY geld inzamelen voor een goed doel. Trckovi is een kleine reizende familie die zich inzet voor het welzijn van mensen in de afgelegen plaatsen van Afrika en daarbij het woord van God verspreiden. Het zijn de Tsjechische Vojta, Nederlandse Jeska en hun twee zoontjes Joshua en Brian.


Afgelopen voorjaar is Vojta naar Zambia geweest. Daar heeft hij gezien dat er in de kleine dorpen geen goede watervoorziening is. In het droge seizoen moeten mensen vaak ver lopen om water te halen. Het water dat ze vinden is vaak vies waardoor de mensen ook nog eens ziek worden. In de stad is het niet zo'n groot probleem omdat daar meer mogelijkheden zijn, maar in de afgelegen dorpen is dit een groot probleem.


Om hen te helpen wil de Trckovi familie 5 waterputten gaan bouwen, dichtbij scholen in de afgelegen dorpen van Zambia. Bij elke waterput komt een Bijbeltekst te staan:

Johannes 4:13-14

Jezus zei: 'Wie van het water uit deze put drinkt krijgt weer dorst. Maar wie van het water drinkt dat Ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Dat water zal in hem als een fontein worden, waaruit eeuwig leven voortkomt'.

Een waterput kost € 5.200,-, dat is heel veel geld maar samen met de hulp van YoY kunnen we ervoor zorgen dat heel veel kinderen in Zambia schoon water kunnen drinken! Helpen jullie mee?


Wil je meer weten over de Trckovi familie en welke projecten ze doen en hebben gedaan? Neem dan een kijkje op de website: https://www.trckovi.org/waterwell/
133 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page