top of page
Zoeken
  • YoY

Spaarproject 2021: Umutima Foundation

Bijgewerkt op: 31 aug. 2021

De Umutima Foundation is een Nederlandse stichting die zich sinds 2011 inzet voor kleinschalige projecten voor wees- en kwetsbare kinderen in Zambia. Sinds januari 2012 is de Nederlandse Gerda den Ouden voor de stichting werkzaam in de stad Mkushi. De Umutima Foundation werkt nauw samen met lokale partijen om haar ambities te realiseren.


“Een betere toekomst

voor kinderen van Zambia”

De stad Mkushi ligt in Zambia op ongeveer vijf uur rijden van de hoofdstad Lusaka. Net als in veel andere Afrikaanse landen kampt ook Zambia met de dramatische gevolgen van HIV/AIDS. Dit leidt ertoe dat steeds meer kinderen op jonge leeftijd wees worden.

In de wijk Itala van Mkushi wonen veel wees- en kwetsbare kinderen die onder slechte levensomstandigheden opgroeien. De kinderen wonen vaak bij hun oma of een tante die geen inkomen hebben en hulpbehoevend zijn. De “oudere kinderen” zorgen dan voor de kleintjes. Er is geen geld voor voedsel, kleding en scholing. Zonder aanpak van dit vraagstuk rest voor deze kinderen niets anders dan een vrijwel uitzichtloze toekomst.


De Umutima Foundation heeft als formele doelstelling ‘het realiseren van kleinschalige projecten voor de opvang van wees- en kwetsbare kinderen in Zambia’. De stichting streeft ernaar samenwerking aan te gaan met lokale partners en de noodzakelijke fondsen te werven om de doelen te realiseren.


Spaardoel YoY 2021: Werk de wachtlijst weg!

In september 2013 is Gerda den Ouden gestart met de opzet van een voedingscentrum. Mede door subsidie van een plaatselijke kerkgemeenschap konden in eerste instantie dagelijks 25 kinderen één gezonde, voedzame maaltijd ontvangen. Inmiddels zijn dit al 50 kinderen en staan er 20 kinderen op de wachtlijst. De kosten per kind per maand zijn €7,20.


Op dit moment gaan 43 kinderen naar school waarvoor Umutima het schoolgeld, de schooluniformen en de benodigde leermiddelen. De kosten voor één schoolgaand kind bedragen €2,20 per maand. Ook hier is er een wachtlijst van 20 kinderen.


Samen kunnen we bijdragen aan de gezonde voeding en scholing van kinderen voor wie dat niet zo vanzelfsprekend is. Iedere bijdrage gaat helpen in de wachtlijst kleiner te maken en nog meer kinderen blij te maken!


Help jij ook mee!?


Lees meer over deze stichting op de website van Umutima.


139 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page