top of page
Zoeken
  • YoY

Spaarproject 2020

Bijgewerkt op: 29 jun. 2020

Elk jaar kiezen we een project uit waar we gezamenlijk als YoY geld aan willen geven. We zijn ons ervan bewust dat wij in een luxepositie leven hier in Nederland qua vrijheid van geloofsbeleving en voor de meeste mensen ook op economisch gebied. Er zijn gebieden in de wereld waar onze broers en zussen het niet treffen. Ze twijfelen of ze hun kinderen morgen eten kunnen geven, weten niet of hun kinderen onderwijs kunnen volgen, er is niet voldoende goede hulp voor gehandicapte en zieke kinderen, de overheid verbiedt hen of maakt het hen moeilijk om christen te zijn.


YoY kiest jaarlijks een project uit om geld in te zamelen. Op het kamp komt een medewerker van de organisatie een presentatie geven van hun werk en het project. Dit is het spaarproject voor dit jaar:


Cross-Point Foundation

The Cross-Point foundation is een kleine christelijke stichting die hele arme kinderen in India helpt aan een betere toekomst. Voor meisjes die niet meer thuis kunnen wonen hebben we met hulp vanuit Nederland een huis mogen bouwen; Het Febe home. Deze meiden krijgen nu elke dag goed te eten en mogen naar school.

We helpen daarbij ook kinderen die wel thuis kunnen wonen maar niet naar school kunnen of nauwelijks te eten hebben. Ze krijgen elke maand een voedselpakket en hun lesgeld wordt betaald. Daarnaast krijgen alle kinderen in de buurt van het Febe home gratis Engelse les zodat ze later kans hebben op een betere baan.


Voor alle kinderen wordt er elk jaar een kinderweek georganiseerd zodat ze in de schoolvakantie met elkaar leuke dingen kunnen doen naast dat ze de verhalen uit de bijbel horen. Elk kind is hier welkom; Een soort YoY eigenlijk!!

Spaardoel 2020

We willen in het Febe home heel graag een aggregaat. In India valt de stroom heel vaak uit (soms duurt deze uitval meerdere dagen) waardoor er geen licht is, koken erg moeilijk gaat en ook huiswerk maken moet met een zaklamp!


Met een aggregaat kunnen we dat oplossen en hebben ze elke avond licht in huis en werkende ventilatoren. Dat is ook wel fijn met temperaturen van ver boven de 30 graden.


Help jij ook mee!?

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page