Kampouders

Aan het hoofd van ieder kamp staan de kampouders - meestal een echtpaar met ervaring binnen kinderkampen/tienerkampen of kerkelijk kinder- en jeugdwerk.
 Als kampouder geef je in de eerste plaats leiding aan een team van 6-10 jonge mensen die de kleine groepjes kinderen leiden.

Kampouders zijn echt kamp-ouder: je bent een voorbeeld van Bijbels vertrouwen op God, zorgzaam, toegewijd, je bewaakt de veiligheid, het opbouwende karakter van de week en het programma. Je zet je er voor in dat iedereen lekker in zijn/haar vel zit. 
Daarnaast verzorg je het contact met de ouders, de beheerder en regel je andere organisatorische zaken. Je wordt op vele zaken goed voorbereid middels een handboek voor kampouders.

Je wordt bij de voorbereiding en gedurende de kampweek naar behoefte begeleid door de kampcoordinator of een andere ervaren kampouder. In een aantal documenten staat achtergrondinformatie ter voorbereiding van een kamp. Het klinkt gek, maar een vakantie als kampouder is pas echt vakantie: je bent zo intensief en opbouwend met je team en de kinderen/tieners bezig, dat je echt even "weg van je werk en je dagelijkse wereldje" bent. Enerzijds inspannend, anderzijds uitermate ontspannen.

Kijk in het vacatureoverzicht waar nog kampouders nodig zijn en geef je op. Het is de kans van je leven om veel voor anderen te betekenen en zelf te genieten.

Geef je op als kampouder:
Neem contact op via het contactformulier of bel naar: tel. (06) 37 35 24 18, Frank en Paulien Hagendoorn, coordinatoren YOY kampen.