Kampleiding

Leiding geven aan YOY kenmerkt zich door de sleutelwoorden: liefde, toewijding, passie. 
Als leiding ben je bereid je tijdens het kamp zo in te zetten, dat je je geloof en leven met de kinderen/tieners deelt. We vragen van je dat je meelevend lid van een kerkelijke gemeente bent en het vermogen bezit om in teamverband te werken. 
Je trekt op met een groepje van 4 of 5 kinderen. 
Tijdens de kampweek vul je samen met de rest van de leiding het programma in; ieder met zijn specifieke capaciteiten.

De minimumleeftijd om als leiding deel te nemen is:

  • YOY Kinderkamp A: 17 jaar
  • YOY Kinderkamp B: 18 jaar
  • YOY Tienerkamp C: 19 jaar
  • YOY Tienerkamp D: 20 jaar
  • YOY Tienerkamp E: 21 jaar

Van iedere persoon die leiding geeft, worden vooraf referenties nagetrokken. De leiding onderschrijft de richtlijnen en algemene voorwaarden van YOY kampen en heeft een persoonlijke relatie met Jezus Christus.

Stage certificaat

Wij willen als organisatie meehelpen bij de rapportage en/of stage-ervaring die jij via een schoolopleiding moet opdoen. 
Je kunt daarvoor na afloop van de kampen een stagecertificaat krijgen met daarin 80 klokuren en je ervaringen van die week, als bewijs voor je opleiding.

Eén week leiding geven aan YOY kinder- en tienerkampen is een schat aan ervaring waardoor je veel inzicht krijgt in de doelgroep die waarschijnlijk later tot jouw werkveld zal horen. 
Daarnaast is het voor leiding van zondagschool, kindernevendienst e.d. een stimulans om op een andere manier en via andere methodes met kinderen bezig te zijn.