Spaarproject 2018

BEM Bem Estar Do Menor: het betekent 'welzijn van de minderbedeelde' in het Spaans. Het Nederlandse echtpaar Nico en Trijnie van Eijk hebben in Brazilië, Belo Horizonte en rond Sabinópolis met familie en vele anderen al 50 jaar hun leven toegewijd en ingezet voor o.a. tieners, gezinnen en weduwen.

Mag ik je bijvoorbeeld voorstellen aan deze jonge meisjes, geboren in armoede en eenvoud. Ze hebben de kans gekregen om in het kindercentrum op te groeien tot de stralende en talentvolle kleine dames waartoe ze zich mochten ontwikkelen.

De deelnemers van YOY kunnen voorafgaand aan het yoykamp thuis kleine kaartjes verkopen voor € 1 per stuk. Hiervoor kunnen we in Brazilië één maaltijd laten bereiden voor de straatarme kinderen, die in de kindercentra worden opgevangen. Deze kleintjes nemen het evangelie wat daar in hun hartjes wordt gezaaid, weer mee naar de arme gezinnen waar ze leven. Het is een schitterende bediening waar twee kampouders afgelopen oktober naartoe zijn geweest om het zelf allemaal te zien. Er zijn heel wat mensen als leiding in de kindercentra in de binnenlanden van Brazilië aan het werk, die zelf als kleintje zo werden opgevangen. Ze geven de zegen door!