Spaarproject 2017

Mercy Ships

Wat ontzettend leuk dat jullie voor Mercy Ships actie gaan voeren!

Ben jij weleens met je vader of moeder naar de dokter of in het ziekenhuis geweest? De dokter of verpleegkundige hielp je vast erg goed! Sommige mensen op deze wereld kunnen niet naar een dokter als ze ziek zijn. Dit is omdat hij niet in de buurt woont of dat hij niet te betalen is. In Afrika geldt dat voor heel veel mensen. Mercy Ships gaat naar hen op zoek!

Wat doet Mercy Ships?

Mercy Ships vaart met ziekenhuisschip Africa Mercy naar landen in Afrika, om daar gratis medische hulp te brengen. Op dit bijzondere schip wonen 400 mensen, onder wie chirurgen en verpleegkundigen, die gratis medische operaties mogelijk maken voor mensen in Afrika. Zij werken vrijwillig, en ontvangen dus geen salaris. Zij helpen omdat ze vinden dat ieder mens kostbaar is en waardevol in Gods ogen.

Wie helpt Mercy Ships?

We opereren bijvoorbeeld mensen die een tumor hebben, die geboren zijn met een hazenlip of die niet goed kunnen lopen door kromme benen. Ook mensen die blind zijn door staar of slachtoffers van brandwonden. Dankzij een gratis operatie krijgen ze een nieuwe toekomst. Met jullie steun maken jullie operaties voor deze mensen mogelijk. Bedankt daarvoor!

Fifalina uit Madagaskar, een meisje van 9 jaar, werd geboren met kromme benen. Hierdoor werd ze gepest en kon ze niet zelf naar school lopen. Ze kreeg een operatie en kan nu weer normaal lopen! Bekijk hieronder het filmpje.