Geschiedenis YOY Kampen

In de zomer van 1999 werden voor het eerst de YOY Kinderkampen gehouden. Nadat ‘Stichting in de Ruimte’ genoodzaakt was om haar activiteiten rondom de kampen te moeten stoppen ontstond er ruimte voor een andere aanpak. 

Ria de Baat zag visie in het werk en uitwerking van de kinderkampen. Van ouders en leiding horen we nog vele verhalen over de ‘Stichting in de Ruimte’. Het werk van de stichting, dat kinderen in Nederland jarenlang via kinderkampen in contact met Jezus Christus heeft gebracht spreekt tot de verbeelding. 

1999: Startte YOY met totaal 270 kinderen, verdeeld in acht kampen op vijf locaties.

2004: Ria de Baat draagt de coördinatie over op Gerda Alblas.

2006: Gestart met het opzetten van tienerkampen (C en D Kampen) tot en met 15 jaar.

2010: Gestart met kampen voor 16-jarigen (E-kamp) die worden beschouwd als aankomende leiders in hun eigen kerkelijke gemeente en mogelijk ook van onze eigen kampen.

2011: Heeft YOY via een samenwerkingsverband met het Zendings-Diaconessenhuis te Amerongen de kampen aldaar overgenomen.

2012: worden kleinschalig (ASS)kampen aangeboden in samenwerking met ‘stichting Betach’ voor kinderen met autisme (ASS) ADHD, en orthopedagogische en psychische noden, functionerend van normaal tot hoogbegaafd niveau. In samenwerking met YOY wordt gezorgd voor de specifieke begeleiding voor de kinderen op de kampen in Wekerom. Stichting Betach is gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen met de genoemde beperking.

2013: Coördinatie wordt overgedragen van Gerda Alblas op Eva ter Maat.

2014: Totaal 401 kinderen en tieners, verdeeld in 15 kampen verdeeld over vier locaties en 150 vrijwilligers.

2015: introductie van de VOG voor alle vrijwilligers.

2017: Coördinatie wordt overgedragen van Eva ter Maat op Frank en Paulien Hagendoorn